🔒Transzferár-dokumentációs kihívások a DAC6-adatszolgáltatás kontextusában – átszervezések és nehezen értékelhető immateriális javak

A DAC6 irányelv kapcsolata a transzferárazással

Az OECD/G20 csoport által életre hívott BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) projekt már hosszú évek óta a nemzetközi adózással, és ezen belül a transzferárazással foglalkozó szakemberek figyelmének középpontjában áll. A projekthez csatlakozó országok az elmúlt években felülvizsgálták társaságiadó-rendszerüket a káros adóversenyt generáló gyakorlatok megszüntetése érdekében, megerősítették a határokon átnyúló adóviták megelőzését és megoldását segítő intézményeiket és eljárásaikat, valamint többféle, adóhatóságok közötti információcserét vezettek be a multinacionális vállalatok adózási kockázatot jelentő viselkedésének felismerése érdekében. Ezeknek az információcseréknek a sorába illeszkedik az ún. DAC6-adatszolgáltatás, amely a BEPS projekt 12 Akcióterve ajánlásainak átültetése a gyakorlatba az EU területén működő adózókra vonatkozóan.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.