őstermelő

🔒Az átalányadózó őstermelők szociális hozzájárulási adójára vonatkozó 2022. évközi változások értelmezése példákon keresztül

Az őstermelők szociális hozzájárulási adójára vonatkozó szabályozás 2022-ben, év közben megváltozott. A jogalkalmazást segítő új rendelkezések azt a célt szolgálják, hogy a szociális hozzájárulási adó alapjának megállapítására legyen külön szabály abban az esetben is, ha az őstermelő nem teljes évben volt ebben a minőségében biztosított, illetve arra az esetre is egyértelmű iránymutatást adjon, amikor az őstermelő év közben megy nyugdíjba.

A cikknek nem célja az őstermelők szociális hozzájárulási adójára vonatkozó szabályozás teljes ismertetése, kizárólag a címben megjelölt, az átalányadózó őstermelőket érintő 2022. évi jogszabályi változás bemutatására törekszünk. A példákban a 2022. évi kötelezettséggel számolunk, ezért a számítások alapját képező minimálbér havi összege 200 000 forint.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.