kkv

🔒A kis- és középvállalkozásokhoz kapcsolódó kedvezmények a társasági adóban – I. rész

Az Európai Unióban működő mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: kkv-k) az összes vállalkozás 99%-át teszik ki. A kkv-k biztosítják a magánszektorbeli munkahelyek kétharmadát, és a létrehozott hozzáadott értékhez annak több mint felével járulnak hozzá. Az Európai Unióhoz való csatlakozást követően Magyarországon is felértékelődött a kkv-k szerepe, mivel itthon is a működő vállalkozások döntő része a kis- és középvállalkozások csoportjába tartozik. Mivel a kkv-k a napjainkban zajló gazdasági folyamatokban a vállalkozói szellem és az innováció alapvető forrását jelentik, ezért a magyar adózási szabályok is igyekeznek kedvezményeket adni számukra, ezzel is biztosítva gazdasági versenyképességüket.

A kis- és középvállalkozásokhoz kapcsolódó kedvezményeket két cikkben kívánom bemutatni, amelyek közül az első a kkv fogalmát és jogszabály szerinti besorolását, illetve a kkv-k után érvényesíthető adóalap-kedvezményeket ismertetné, míg a második írás a kkv-k által igénybe vehető adókedvezményeket és az azokhoz kapcsolódó közösségi szabályokat tárgyalná.     

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.