GYIK

🔒Gyakran ismételt kérdések a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) az adóévet követő év február hónapjának utolsó napjáig beérkezett munkáltatói, kifizetői adatszolgáltatások alapján készíti el a magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A NAV az elkészített bevallási tervezetet az adóévet követő év március 15. napjától az erre a célra létrehozott, ügyfélkapu-regisztrációval használható elektronikus felületen teszi elérhetővé a magánszemélyek számára. Mivel a magánszemély legegyszerűbben a NAV által elkészített bevallási tervezet felhasználásával tehet eleget bevallási kötelezettségének, évről évre emelkedik azoknak az adózóknak a száma, akik ilyen módon kívánnak személyijövedelemadó-bevallást benyújtani. Emellett azonban a magánszemélyeknek továbbra is lehetőségük van a 22SZJA bevallás önálló benyújtására.

Jelen cikkben a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásával kapcsolatban felmerült leggyakoribb kérdéseket foglalom össze a tájékoztatási szakterület tapasztalatai alapján.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.