Jogi esetek

🔒Jogi esetek – bírósági gyakorlat

Az Európai Közösségen belüli használt cikk belföldi adómentes beszerzésének elsődleges feltétele, hogy a beszerzésről szóló számla tartalmazza az értékesítő viszonteladói minőségét. Ennek hiányában szükségtelen azt vizsgálni, hogy igazolt-e a terméknek a Héa-irányelv használtcikk-kereskedőkre vonatkozó 312–325. cikkeinek megfelelő adóztatása. Az értékesítő viszonteladói minőségének és adózásának hiányában az általános forgalmi adó (a továbbiakban: áfa) a belföldön alanyi adómentességet választó beszerző terhén marad.

[Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2. § b) pontja, 19. § a) pontja, 20. § (1) bekezdésének b) pontja, 20. § (1) bekezdése d) pontjának db) alpontja, 20. § (2) bekezdésének a)–b) pontjai, 20. § (7) bekezdése és 193. § (1) bekezdésének e) pontja; az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény 99. § (1) és (2) bekezdései]

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.