PLI

🔒Jövedelmezőségi mutatók (PLI) a transzferárazásban

Cikkünkben a transzferárazás során használható jövedelmezőségi mutatók alkalmazásának legfontosabb irányait és legfőbb buktatóit, valamint a leggyakoribb mutatókat vesszük számba. A téma komplexitása miatt azonban, a könnyebb áttekinthetőség érdekében egy összefoglaló ábra segítségével vezetjük végig az olvasót a szakmai mondanivaló legfontosabb pontjain.

Mi az a nyereségszint-mutató?

A nyereségszint-mutatók (angolul: Profit Level Indicator, PLI) egy vállalkozás, üzleti entitás működésének hatékonyságát mérik az üzleti tevékenységhez felhasznált eszközök és erőforrások viszonylatában. Ilyen módon egyetlen számmal jellemezhető, kimutatható, hogy az adott tevékenység mekkora hasznot hajtott a befektetett eszközök, a felmerült költségek, a vállalkozásba bevont saját vagy idegen tőke, vagy éppen az értékesített termékek és szolgáltatások volumenéhez képest. A sort még lehetne folytatni, de a leggyakoribb a bevételhez, a költségekhez vagy az eszközökhöz mért nyereség.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.