mezőgazdaság

🔒Mezőgazdasági idénymunkákkal kapcsolatos adóelkerülő technikák

Az utóbbi évtizedekben a globalizáció és a modern társadalmi-gazdasági folyamatok következményeként komoly munkaerőhiány alakult ki a mezőgazdasági szektorban. Az egyszerűsített foglalkoztatás rendkívül kedvező jogintézményének köszönhetően azonban az alkalmi és idénymunkák vállalása gördülékenyebb lett, a munkavállalók bejelentése egyszerűbb, a munkáltatók közteherfizetési kötelezettsége alacsonyabb. Vajon az adózók kizárólag az egyszerűsített foglalkoztatás előnyeit kihasználva jelentik be alkalmi munkásaikat, vagy más is vezérli őket? Kapcsolódhat-e adókijátszás az idénymunkások alkalmazásához és bejelentéséhez még ilyen egyszerű szabályozás és kedvező adóteher ellenére is? Ha van adókijátszás, akkor mi a célja? Kizárólag az egyszerűsített foglalkoztatás korlátainak megkerülése, vagy más típusú adóelőny elérése? Mely szereplőnek állhat érdekében az adókijátszás?

A következőkben ismertetem egy mezőgazdasági idénymunkára felépített adóelkerülő láncolat feltárásának és felszámolásának folyamatát, amely során ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.