elektronikus ügyintézés

🔒Elektronikus ügyintézés – X. rész: Központi elektronikus ügyintézési szolgáltatások (keüsz): azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítési szolgáltatás (avdh)

Az elektronikus ügyintézés során számtalanszor előfordul, hogy hivatalos nyilatkozatot kell tennünk vagy dokumentumot kell küldenünk valamely hatóságnak (pl. NAV). Ahogyan a hagyományos ügyintézés esetén sem elegendő aláírás nélkül nyilatkozatot tenni vagy fénymásolatban csatolni egy dokumentumot, úgy az elektronikus ügyintézés során sem megfelelő, ha egy e-mailt vagy fényképet, illetve szkennelt iratot küldünk. Ugyanis az elektronikusan rendelkezésre álló iratokat is hitelesíteni kell. Cikksorozatunk ezen részében bemutatjuk az elektronikus hitelesítés egyik, bárki számára egyszerűen, ingyenesen elérhető eszközét, az azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítést (avdh), amelyet a HITELESÍTÉS (magyarorszag.hu) oldalon is elérhetünk.

Az avdh kényelmes megoldást nyújt arra, hogy a felhasználók hitelesítsék az elektronikus dokumentumokat, így biztonságosan intézhessék az ügyeiket.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.