08-as változás

🔒A ’08-as bevallás változásai és újdonságai

A munkáltatók, kifizetők a természetes személyek részére 2024-ben teljesített adó- és társadalombiztosítási kötelezettséget eredményező kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő valamennyi adóról és járulékról – ahogy eddig is megszoktuk – a 2408 jelű bevallást havonta, elektronikus úton nyújtják be. Ez a nyomtatvány nem csak egy bevallás, mivel a benne feltüntetett adatok különböző adatszolgáltatások és a magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási tervezetének alapját is képezik. Rendkívül fontos, hogy a bevallást helyesen töltsük ki, a valós adatokat tüntessük fel, hiszen a tartalma alapján állapítják meg a különböző szervek az ellátások jelentős részét, például a táppénzt és a nyugdíjat is.

Cikkünkben a 2024-es évre vonatkozó, Havi bevallás a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról elnevezésű, 2408 jelű bevallás módosításait, újdonságait mutatjuk meg az előző évi, 2308 jelű nyomtatványhoz képest. A változások a 2023-as évközi és a 2024-től hatályos jogszabály-módosítások miatt következtek be.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.