székhely

🔒A székhelyszolgáltató-igénybevétel bejelentésének elmulasztása

Azoknak az egyéni vállalkozóknak, illetve cégbejegyzésre kötelezett adózóknak, akik az adóeljárási törvény szerinti székhelyszolgáltatót vesznek igénybe, bejelentési kötelezettségük keletkezik a NAV felé.

Ki a székhelyszolgáltató?

Az a személy, aki megfelel az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) 7. § 43. pontja szerinti feltételeknek, vagyis aki üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó megbízásából gondoskodik az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, illetve a cég székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszerintézkedések tűréséről. Továbbá szerepel a székhelyszolgáltatók nyilvántartásában, vagy ilyen tevékenység végzésére irányuló szándékát a NAV Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodához (a továbbiakban: PEI) mint felügyeleti szervhez bejelentette.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.