eÁFA

🔒Praktikus információk az eÁFA-rendszer használatához – II. rész

Elstartolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legújabb szolgáltatása, az elektronikus áfarendszer (a továbbiakban: eÁFA). Amint az a rendszer szóból is kiderül, több részből álló szolgáltatáscsomagról van szó – egyrészt az alapvetően kevesebb bizonylattal rendelkező adózóknak szánt úgynevezett webes felületből, másrészt a gépi interfészes bevallási módból, amelyhez még számos további szolgáltatást kínál a NAV.

A cikksorozat I. részében a rendszerrel kapcsolatos általános tudnivalókat, illetve a gépi interfészes bevallási mód használati feltételeit, praktikumait ismertettük, valamint belekezdtünk a webes felület alapjainak áttekintésébe. A cikksorozat II. része az eÁFA felületének részletes felépítésével, illetve működésével foglalkozik és az egyes funkciókat/képernyőket a bevalláskészítés sorrendjéhez igazítva ismerteti. A cikk terjedelmi keretei között azonban nincs lehetőség a felület teljes körű bemutatására, az erre szolgáló Felhasználói kézikönyv viszont megtalálható az eÁFA-rendszer weboldalán.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.