nyári ellenőrzés

🔒Az idén nyáron várható ellenőrzések irányai

A nyári időszakban a megnövekedett hazai és külföldi turistaforgalom miatt az adóhatóság is sokkal komplexebb szemlélettel és nagyobb kapacitással folytat országszerte akciókat a kiemelt üdülőövezetekben és rendezvényeken.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) egyik kiemelt törekvése, hogy a költségvetési bevételek biztosítása mellett a jogszerűen működő adózók piaci pozícióját védje a tisztességtelen magatartást tanúsító szereplőkkel szemben. Emellett fontos a belföldi és a hazánkba érkező külföldi turisták által is kedvelt, gyakran látogatott és nagy népszerűségnek örvendő kirándulóhelyeken (pl. városokban, településeken), üdülőövezetekben végzett széles körű és hatékony ellenőrzések lefolytatása is, mert ez szavatolja azt, hogy sem a magyar, sem pedig a külföldi vendégeket nem érik negatív tapasztalatok a Magyarországon értékesítő vagy szolgáltatást nyújtó adóalanyok által. Mindezt az adóhatóság úgy végzi, hogy az adóelkerülő vállalkozásokat kiszűri és abba az irányba tereli, hogy a valóságnak megfelelő adókötelezettségeiket vallják és fizessék be.

Természetesen a nyári időszakban a megnövekedett hazai és külföldi turistaforgalom miatt az adóhatóság is sokkal komplexebb szemlélettel és nagyobb kapacitással folytat akciókat, tematikus ellenőrzéseket az országszerte megrendezésre kerülő rendezvényeken, fesztiválokon, sporteseményeken, falunapokon, strandokon és az azok vonzáskörzetében található városokban és településeken.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.