illegális cigaretta gyártás

🔒„Fekete gyárak” nyomában

A feketepiaci trendek erősödése miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon (NAV) belül 2023 őszén megalakult az Illegális Dohány Elleni Munkacsoport (IDEM). Célja egy új típusú, valamennyi érintett hatósági szereplő bevonásával történő koncentrált fellépés megteremtése, amely hatékony megoldás lehet az illegális cigaretta- és dohánykereskedelem visszaszorítására.

A kezdeti lépések alapján a NAV munkatársai már jelenleg is szép számmal könyvelhetnek el szakmai sikereket. Szem előtt tartva, hogy egyrészt az állam és a tisztességes dohánypiaci szereplők jelentős bevételektől esnek el, másrészt az illegális kereskedelem hozama forrásként szolgál a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetéséhez, a tavalyi évben a munkacsoport azonosította azokat a területeket, amelyek további potenciálokat hordoznak magukban az eredményesség fokozása terén. Ennek érdekében hat cselekvési irányt határoztak meg.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.