illeték

🔒Családi otthonteremtési kedvezmény és az illeték

Az elmúlt években az adózók számára az egyik legkedvezőbb változás az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvényben (a továbbiakban: Itv.) biztosított, a családi otthonteremtéshez kapcsolódó illetékmentesség volt, amely jelentős anyagi segítséget jelent az állami támogatással ingatlant szerzők számára. A 2021 eleje óta hatályos rendelkezések értelmében akár használt, akár új lakást vásárolnak a családok az otthonteremtési kedvezmény igénybevételével, lakásszerzésük teljes egészében illetékmentes.

Mi az a családi otthonteremtési kedvezmény?

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb állami támogatás Magyarországon a családi otthonteremtési kedvezmény (a továbbiakban: csok), amely új lakás vásárlásához vagy építéséhez, valamint használt lakás vásárlásához vagy bővítéséhez igényelhető, vissza nem térítendő támogatás. A csok 2015 júliusától igényelhető, és alapvető célja az, hogy a támogatással a családok könnyebben jussanak hozzá a lakhatásukra szolgáló ingatlanhoz.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.