adócsomag

🔒A 2022. őszi adócsomag egyéb adókat érintő módosításai

Az egyéb adók közül az egyes adótörvények módosításáról szóló 2022. évi XLV. törvény (a továbbiakban: Mód. tv.) kisebb módosításokat vezet be a kisvállalati adó, az energiaellátók jövedelemadója, illetve a pénzügyi tranzakciós illeték területén, illetve meghosszabbítja a reklámadó felfüggesztésének időszakát. Jelen cikkben ezeket a változásokat tekintjük át.

I. Kisvállalati adó

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvényt (a továbbiakban: Katv.) érintő módosításokról összességében elmondható, hogy a kisvállalati adó (kiva) rendszerét számottevően nem érintik. A Mód. tv. kivára vonatkozó előírásainak nagy része nem jelent tartalmi változást, hanem inkább pontosítást, vagy jogtechnikai jellegű módosulást, illetve találunk még az uniós előírásokkal való összhangot célzó rendelkezéseket. A Katv. – alábbiakban részletezett – változásai 2023. január 1-jétől hatályosak.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.