változás

🔒Az adóeljárás és az adóvégrehajtás szabályainak változásai

2023. július 4-én az Országgyűlés elfogadta a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvényt, amely egyebek mellett tartalmazza az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.), az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény (a továbbiakban: Air.) és az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény (a továbbiakban: Avt.) rendelkezéseinek beiktatott módosításait is. A módosító törvényt a Magyar Közlöny 105. számában 2023. július 14-én hirdették ki.

Az eljárási szabályok lényegesebb változásait az adóadminisztráció egyszerűsítése, a deregulációs célok megvalósítása, a módosuló anyagi adójogi, illetve egyéb, adózásra kiható ágazati jogszabályok eljárásjogi összhangjának megteremtése, a veszélyhelyzeti jogalkotás egyes elemeinek törvényi szintre emelése, valamint a gyakorlati jogalkalmazás során felmerült kérdések jogalkotói szintű megválaszolása indokolta.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.