ingatlanok adatbázis

🔒Az ingatlanok forgalmiérték-adatbázisából történő adatszolgáltatás

Magyarországon a polgárok és a gazdasági szereplők számára mindig nagy jelentősége volt annak, hogy saját tulajdonú ingatlanuk legyen. A hazai lakosság több mint 80%-a él saját tulajdonban lévő otthonában, azaz 10-ből 8 ember az élete folyamán biztosan vásárol, illetve elad ingatlant.

Sokan nem is tudják, pedig nagy segítség lehet az adásvétel során, hogy az adóhatóság részletes nyilvántartást vezet az eladott ingatlanok forgalmi értékéről, és hogy ebből a nyilvántartásból bárki kérhet adatot. Az ingatlan eladásra történő meghirdetésekor az eladónak, illetve vásárlás esetén a vevőnek ideális alkupozíciót jelenthet az összehasonlító értékadatok ismerete.

Ebben a cikkben a nyilvántartásból való adatszolgáltatás általános szabályainak ismertetése mellett azt kívánjuk elsősorban bemutatni, hogy az adatszolgáltatásra vonatkozó kérelmek milyen módon nyújthatók be az adóhatósághoz annak érdekében, hogy ügyfeleink a lehető legelőnyösebben élhessenek a lehetőségekkel.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.