úniós szabályozás

🔒Az uniós különös szabályozás és az egyablakos rendszer

I. Bevezetés

Az elektronikus (internetes) kereskedelem térhódítása, a távolsági értékesítés új formáinak megjelenése, az az óriási ütemű fejlődés, amely az online kereskedelem területén végbement, lépéskényszerbe hozta a jogalkotókat. Hosszas előkészítő tevékenység után, az eredeti céldátumhoz képest a koronavírus-járvány miatt féléves késéssel, 2021. július 1-jén (illetve 2021. április 1-jén) léptek hatályba az e-kereskedelmi vagy más néven digitális áfacsomag szabályai.

A módosítás célja, hogy a jogalkotó a gazdasági életben egyre nagyobb teret nyerő elektronikus kereskedelemben alkalmazott üzleti modellekhez igazítsa a szabályozást. Ezáltal erőteljesebben érvényesíthető legyen a fogyasztás – vagy más néven célország – szerinti adóztatás elve, a vállalkozásokat egyenlő bánásmódban részesítése a versenysemlegességi elv alapján, valamint az adófizetés és az adóbeszedés egyszerűsítése által megkönnyítse a határokon átnyúló kereskedelmet.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.