IOTA

🔒Az IOTA magyar elnökségének bemutatása, célkitűzései

Az IOTA-ról röviden

Az Adóigazgatások Európai Szervezete (Intra-European Organisation of Tax Administrations – IOTA) egy 1996. október 30-án alakult nemzetközi adószakmai szervezet, amelynek titkársága Budapesten működik. Az alapító hét közép-kelet-európai ország egyike Magyarország volt. Az IOTA fő célja, hogy tagországainak adóhatóságai számára biztosítsa a legkorszerűbb, valamint a már bevált adószakmai gyakorlatok és módszerek megismerését, illetve a szakmai kapcsolatok kiépítését és fenntartását az adózás különböző területein dolgozó szakemberek között. Ezt a célkitűzést az IOTA alapításától kezdve elsősorban különböző típusú szakmai rendezvények megszervezése révén éri el. Új eszközként került fel az IOTA palettájára a szakmai segítségnyújtási programok koordinálása.  

Az IOTA jelenleg 43 teljes jogú, valamint egy társult taggal (Koreai Köztársaság) rendelkezik. A teljes jogú tagok között az Európai Unió valamennyi tagállama, továbbá Európa szinte összes országa megtalálható, a Fekete-tengert északról és keletről, a Kaszpi-tengert pedig északról és nyugatról határoló országokkal bezárólag (beleértve Örményországot is).

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.