gépjárműadó

🔒Változások a gépjárműadóban 2024-ben

A gépjárműadó megfizetése 1992 óta minden évben visszatérő fizetési kötelezettséget jelent a járművel rendelkező, jelenleg több mint 3 millió adózó számára. Ezzel, az adózók széles körét érintő adónemmel kapcsolatban szeretnénk átfogó tájékoztatást adni a 2024. évi – jogi és informatikai jellegű – változásokról, illetve a jelenleg elérhető fizetési módokról.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkötelezett az adózói adminisztratív terhek csökkentése érdekében a modern, digitális megoldások kialakítása iránt, így a gépjárműadóval kapcsolatos fejlesztések is ennek jegyében valósulnak meg.

Tekintsük át a 2024-es év újdonságait, elsőként górcső alá véve a jogszabályváltozásokat! A gépjárműadó kivetését, megfizetését meghatározó jogi normák közül a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (a továbbiakban: Gjt.), az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) és az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény (a továbbiakban: Air.) is módosult 2024. január 1-jével.

Csak regisztrált előfizetőink olvashatják a cikk további részét! . Még nem regisztrált előfizetőnk? Csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolódó cikkek

Comments are closed.